torstai 15. maaliskuuta 2018

Ekat kaverisynttärit tulossa

Ajattelin yrittää pitkittää tätä mahdollisimman kauas, mutta kun Meea marraskuussa sai kutsun ekoille kaverisynttäreille, peli oli menetetty. Tänä keväänä järjestetään siis ensimmäiset kaverisynttärit.

Eikä siinä mitään, itsehän siis tykkään juhlien järjestelystä ja laittamisesta. Mutta kyllä se tietenkin tähän vauva-arkeen tuo omanlaisen stressinsä. Ja siksi toisekseen kun ne kaverisynttärit tuntuvat nykyään olevan melkoista kilpavarustelua; Hoplop-synttäreitä ja lahjoja vieraille. No, meillä kelpaa ainakin tänä vuonna vielä ihan vaan perinteiset synttärit - teemalla.

Pikkuneiti on suunnitellut omia synttäreitään syksystä asti ja viimeistään niistä marraskuisista kaverisynttäreistä lähtien hän on miettinyt kovasti myös kutsuvieraslistaa. Frozen-synttärit lyötiin lukkoon jo varmaan joulukuussa - eikä mieli ole onneksi muuttunut. Olen kyllä moneen otteeseen tästä kysellyt, koska viime vuonnahan neiti päätti hetki ennen synttäreitä (kun järjestelyt olivat jo pitkällä), että haluaisi sittenkin Ryhmä Hau -synttärit eikä Frozen-synttäreitä. Mutta ei, Frozen-synttäreillä mennään - vaikka äiti vähän on yrittänytkin saada jotain muuta teemaa juhlille - koska onhan se vähän tylsää järjestää samanlaiset synttärit kaksi kertaa. :D Mutta Meea saa päättää; pääseepähän toisaalta itse helpommalla, kun voi käyttää viime vuotisia ideoita ja koristeita (jos löydän ne vielä).

Kutsuvieraiden osalta olen itse pohdiskellut, että montako lasta on sopivasti. Etenkin jos ainakin osalla äiti/isä tulee mukaan; nämä nelivuotiaat ovat vähän siinä rajalla, että uskaltavatko vielä kyläillä yksin vai ei. Kotimme koko ja istumapaikat asettavat omat rajoitteensa juhlavieraiden määrälle - vaikka Meea haluaisikin kutsua aika monta. Hänen puheissaan on vilissyt kymmenisen päiväkotikaveria ja lähes saman verran naapuruston lapsia.

Kutsuvierasmäärälle löytyi lopulta ihan looginen peruste, jonka Meeakin ymmärsi ja hyväksyi. Keittiön pöydässä kun on kuusi tuolia, niin neiti saa kutsua viisi vierasta, jotta mahtuvat kaikki kätevästi pöydän ääreen istumaan. (Okei, periaatteessa voisi kutsua jopa kuusi, sillä voitaisiin ottaa pöydän päätyyn synttärisankarittarelle erilainen tuoli - mutta tätä ei tarvitse kertoa Meealle.)



Tilasin viime viikolla verkkokauppa.comin alesta jo nipun Frozen-juhlatarvikkeita ja Elsa-juhlamekkokin on matkalla. Hyvässä vaiheessa ollaan siis - kuukausihan tässä tosin enää on juhliin aikaa ja pitäisi saada tuo lastenhuonekin valmiiksi ennen sitä!

Kaverisynttäreiden myötä meillä eletäänkin varmaan Frozen-huumassa ensi kuussa muutama päivä. Suunnitelmissa on pitää kaverisynttärit torstai-iltana ja sukulais/kummisynttärit lauantaina. Näin ehtii sitten perjantaina vielä leipoa lisää (jos tarvitsee) sekä siivota kodin lapsilauman jäljiltä. Mies pitää tosiaan viikon isyyslomaa noilla paikkeilla (keskiviikosta tiistaihin), joten on toivoa sille, että ehdin jopa leipoa synttäreille - eivätkä leipomukset pala pohjaan. :)

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

2 kommenttia:

  1. Minä taisin pystyä pitkittämään esikoisen kohdalla kaverisynttäreitä niin että täytti 5v ja pidettiin vasta ekat kaverisynttärit :)
    Sitten niitä oli joka vuosi kunnes 10v sanoi, ettei enää halua niitä. Varsinkin tyttöjen kohdalla tuppasi tulemaan riitoja... joku halusi tehdä jotain mitä toinen ei halunnut jne jne. Vaikka ohjelmaakin kehitettiin jokaisille kekkereille. Sitten 10v eteenpäin on ottanut 1 kaverin ja tehnyt jotain muuta spesiaalia, superparkkiin ja syömään, yökylään tms :)

    Saa nähdä mitenkä on pojan laita, milloinka alkaa kinuamaan ekoja kaverisynttäreitä. Saattaahan se olla että jo tänä vuonna se olisi meilläkin edessä. Pojat vaan tuppaa olemaan niin raisuja että vähän hirvittää :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olisin mielellään ottanut vielä vuoden aikalisää näihin kaverisynttäreihin. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!