maanantai 16. tammikuuta 2017

Suklaa-banaanihyydykekakku

Tehtiin Meean kanssa viikonloppuvieraille suklaa-banaanihyydykekakkua ja siitä tuli sen verran herkullista, että on laitettava ohje jakoon.

Meean yhdet kummit tosiaan olivat meillä viikonloppuna kylässä ja Meea halusi leipoa heille jotain. Käytiin sen tiimoilta keskustelua, joka eteni suurinpiirtein näin:
- Mitäs sä haluaisit leipoa?
- Kakun!
- Minkähän makuinen se kakku voisi olla?
- Suklaa, namnam, suklaa on hyvää.
- Pitäiskö siinä olla jotain muutakin makua? Mikäs muu on hyvää suklaan lisäksi?
- Hmm... Bansku!

Kuuliaisesti tämä äiti etsi suklaa-banaanikakulle ohjetta ja lopulta päädyin yhdistelemään pariakin ohjetta. Tästä tulikin oikeastaan suklaa-banaani-oreohyydykekakku; yllättävän hyvin sopivat maut yhteen ja yli vuorokauden jääkaapissa oltuaan mautkin olivat tasoittuneet niin, että kakku oli vielä parempaa!

Ja tässä ohjeessahan hyvää oli se, että kun ohje oli suhteellisen yksinkertainen, pääsi pikkuneitikin auttamaan aika paljon. Meea nimittäin murskasi lähes kaikki keksit, paineli keksiseoksen vuuan pohjalle, muussasi vähän banaania (voimat eivät riittäneet kovin pitkään), sekoitteli aineksia keskenään sekä hoiti koristelun lähes kokonaan!



Pohja:
n. 150 g Digestive-keksejä
n. 150 g Oreo-keksejä
100 g voita

Täyte:
2 banaania
2,5 dl kuohukermaa
2 prk Ehrmannin tuplasuklaavanukasta
0,5 dl banaanijogurttia
150 g maitorahkaa
5 liivatelehteä
vettä

Koristeet:
taloussuklaata
Oreo-keksejä
Makea Rapea Suolainen -herkkuja
suklaarusinoita


Murustele keksit. Sulata voi. Sekoita keksimurut ja voisula keskenään.

Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Levitä keksiseos tasaisesti irtopohjavuuan pohjalle.

Laita liivatteet kylmään veteen.

Muussaa banaanit.

Sekoita muussatut banaanit, suklaavanukas, banaanijogurtti ja maitorahka keskenään.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Kuumenna kiehuvaksi pari ruokalusikallista vettä. Purista liivatteista liika vesi ja liuota ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytemassaan, sekoita koko ajan.

Lisää kermavaahto täytemassaan ja sekoita huolellisesti (mutta varovasti).

Kaada seos vuokaan keksimurun päälle. Tasoita pinta.

Suojaa irtopohjavuoka esim. kelmulla ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä useita tunteja (mielellään yön yli; parhaimmillaan maku oli reilun vuorokauden päästä syötynä).

Koristele kakku ennen tarjoilua. Omassa kakussani koristeena oli raastettua taloussuklaata pohjalla ja sen päälle aseteltuna Oreo-keksejä, Makea Rapea Suolainen -herkkuja sekä suklaarusinoita.

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!