tiistai 13. joulukuuta 2016

Kasvislasagne

Viikonloppuna tein pitkästä aikaa herkullista kasvislasagnea. Pitkästä aikaa siksi, että tämän tekeminen kestää kohtuullisen kauan (pilkottavien kasvisten määrästä johtuen), joten kovin usein kasvislasagnea ei jaksa alkaa tekemään.

Mutta on se kyllä todella herkullista! 

Ohje on joskus bongattu netistä, mutta olen (tapani mukaan) muutellut sitä hieman omaan makuun paremmin sopivaksi - ja helpommaksi valmistaa. :)


Kasvislasagne


lasagnelevyjä
1 munakoiso 
1 kesäkurpitsa
1 paprika
kirsikkatomaatteja (melkein täysi rasia)

Tomaattikastike:
öljyä
1 sipuli
3 rkl ketsuppia
1 prk tomaattimurskaa
2 dl omenamehua
ripaus sokeria
1 rkl oreganoa
suolaa

Juustokastike:
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
150 g juustoraastetta


Itketä munakoiso; viipaloi munakoiso, ripottele viipaleille vähän suolaa ja anna niiden itkeä. Pyyhi pois pinnalle noussut neste.

Leikkaa kaikki kasvikset pieniksi kuutioiksi. Paista kasvikset öljyssä pannulla kypsiksi.

Viipaloi kirsikkatomaatit ja laita odottamaan.

Tee tomaattikastike. Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä. Lisää muut aineet sekoittaen. Hauduta kastiketta n. 10 minuuttia.

Tee juustokastike. Sulata voi kattilassa, lisää sekoittaen jauhot ja maito. Anna kuumentua. Hauduta hetki, ja lisää reilu puolet juustoraasteesta.

Levitä tomaattikastiketta vuoan pohjalle (n. 1/3 kastikkeesta). Tee lasagnekerroksia; kerrosten määrä riippuu vuuan koosta. Lado päällekkäin lasagnelevyjä, kasvisseosta ja tomaattikastiketta. Laitan yhteen väliin päällimmäiseksi (ennen lasagnelevyjä) myös n. 1/3 juustokastikkeesta.

Kaada päällimmäiseksi (lasagnelevyjen päälle) juustokastike. Asettele päälle tasaisesti viipaloidut tomaatit ja juustoraaste.

Kypsennä kiertoilmauunissa 175 astetta, n. 30-45 min. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!