tiistai 20. syyskuuta 2016

Kukkakaalipizza

Kukkakaalipizza on yksi kiinnostavan kuuloisista ruuista, joita on pitänyt testata, mutta en ole saanut aikaiseksi. Nyt Superdieetin aikana tälle on tullut hyvä syy; kukkakaalipizza kun soveltuu myös SD:n ruokavalioon vähähiilarisena herkkuna!

Kukkakaalipizzan ohjeita löytyy netistä runsaasti erilaisia (tiedän, koska googletin), mutta sovelsin tämän omani Yhteishyvän ohjeesta sekä SD-ryhmässä olleesta ohjeesta. Ja äärettömän hyväähän tästä tuli - maistui lähes oikealle pizzalle!

Tämä ohje on oman SD-ruokavalioni mukaan tehty; tosin ihan grammalleen ei kasviksia yms ole mitattu. Kananmunan keltuainen on extraa (laitoin mukaan, kun pohjan koossa pysyminen näytti haastavalta; olisi ehkä pysynyt ilmankin), samoin valtaosa jauhelihasta (muutama gramma lisää juustoraastetta päälle, niin olisi voinut tehdä pelkän kasvispizzan - tein kuitenkin miehelle samalla jauhelihapizzaa ja kun jauhelihaa jäi yli, laitoin sitä vähän "mausteeksi" omaan pizzaanikin).

Mutta ilman SD:tä; pizzan päälliseksi voi laittaa mitä vaan mieluisiaan täytteitä; vaikka vielä reilumminkin!



Pohja:
200 g kukkakaalia
1 kananmuna
1 valkuainen
80 g Polar 5% -juustoraastetta
loraus oliiviöljyä

Täyte:
200 g luomu-tomaattimurskaa
n. 40 g jauhelihaa (+ mausteet)
1 sipuli
0,5 punasipuli
(hunajaa)
3 tomaattia
30 g juustoraastetta
oreganoa

Raasta kukkakaali pieneksi muruksi. Sekoita joukkoon kananmunat, juustoraaste ja öljy. Taputtele pellille pizzapohjaksi. Esipaista 225 asteessa n. 15-20 min (puolikypsäksi).
Vaihtoehtoisesti kukkakaalin voisi esipaistaa tai -keittää (kattilassa tai mikrossa), jolloin uuniaikaa voisi lyhentää - ajattelin testata keittämistä seuraavalla kerralla. 

Kuutioi sipuli ja paista se jauhelihan kanssa pannulla. Mausta esim. suolalla, pippurilla ja jauhelihamausteella.

Viipaloi punasipulit ja paista ne pannulla erikseen oliiviöljyssä. (Jos SD ei olisi käynnissä, olisin lorauttanut paistoksen sekaan hieman hunajaa - nam!)

Viipaloi tomaatit.

Laita täytteet esipaistetun pizzapohjan päälle; tomaattimurska alimmaiseksi. Laita päälle vielä juustoraaste ja oregano.

Paista n. 15 min, kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut. Nauti! :)


Yhdestä pizzasta tulee SD-ruokavaliolla kaksi ateria-annosta. 


Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!