lauantai 2. heinäkuuta 2016

Kesäkurpitsalasagne

Tällä viikolla kokkasin pitkästä aikaa kesäkurpitsalasagnea. Meidän perheessä vuokaruuat ovat olleet suosiossa, koska niitä on helppo tehdä kerralla isompikin satsi ja ei tarvitse ihan joka päivä kokkailla.  Kesäkurpitsalasagne on mukava piristys meidän vuokaruokavalikoimiin!

Meea ei hirveästi kesäkurpitsasta innostunut; hän sai nyt maistaa tätä lasagnea ensimmäistä kertaa, koska maitoallergia on nyt selätetty. Mutta eipä Meea muutenkaan ihan kaikesta kokkaamastani ruuasta välitä; siitä huolimatta koitan tehdä vähän eri tyyppisiä ruokia, jotta neiti ainakin maistelisi ja tottuisi erilaisiin makuihin. Suostui hän tästä lasagnestakin sentään syömään jauhelihat. :D




2-3 kesäkurpitsaa
suolaa
500 g tomaattimurskaa
400 g jauhelihaa
öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus valkosipulista yrttimaustetta
250 g mozzarellaa
100 g juustoraastetta

Viipaloi kesäkurpitsat ohuiksi kiekoiksi. Ripottele viipaleille suolaa ja anna hikoilla 15 minuuttia. Kuivaa talouspaperilla.

Nosta tomaattimurska valumaan siivilään. Viipaloi mozzarella ja hienonna sipulit.

Paista jauheliha pannulla öljyssä. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit. Lisää valutettu tomaattimurska ja mausteet.

Laita uunivuuan pohjalle kerros kesäkurpitsaa, sen päälle jauhelihaseosta ja mozzarellaa. Toista 2-3 kertaa (riippuen kesäkurpitsoiden määrästä ja kuinka tiiviisti haluat niitä asetella). Laita päällimmäiseksi kesäkurpitsakerros ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa 40-50 min. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.


Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!